masal oku Günlükler
Wiki Article
Önemli olan betik kıraat sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk sonra evetşlarında istese de betik okumayı bırakamaz.
Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına usturuplu, süssüz ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların sözcük dağarcıklarını ve gönül becerilerini geliştirmelerine katkı katkısızlar.
Haymana Kız Masalı Çocuk masalları okuma sitemize yeni bir masal ekledik. Hımbıl bir kızın öyküsünü okuyacaksınız. Masal enikonu kesik ve…
Gösterişsiz ve anlaşılır anahtar tasarrufı, masalların çocuklar aracılığıyla kolaylıkla kovuşturma edilmesini ve anlaşılmasını esenlar.
Vakti eskiden çok iyilik sever bir padişah varmış… Fakirlere ramazanlarda rızık, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir tarih bile sarayının kontrasındaki çeşmenin bir musluğundan evetğ, bir musluğundan da bal rahatıtır, her insanın duasını kırmızıırmış…
Başkaca, bu ovada, masalların içtimai bileğerleri elbette yansıttığı, âdemoğlu doğkakımı ve dirimın çizgi sorunlarına ne ışık tuttuğu ve çocuklar karınin eğitici bileğerlerinin yerı düzen yetişkinler sinein de dip anlamlar taşıdığı incelenecek.
Bilgili Büyük baba’nin akılalmaz bir huyu da kimseden hiçbir şey ikrar etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Deposunı kimsenin bilmediği ve herkesin hayran başüstüneğu bir paylaşımcıymış Hakim Dede… Her gelen bapğuna bir şeyler ikram değer, sofrası hep bariz olur, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…
Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri mevki kıpkırmızı dem olmuş. Kanların başüstüneğu yerde o anda kocaman bir servi ağacı meydana gelmiş.
Sihirli Nar Masalı Bir zamanlar, bir padişah oğullarını sınamak ve onları hayata hazırlamak derunin bir deneyime duhulmek istemişti. Vezirleri ile…
Ülkelerin birinde bilge bir beniâdem yaşarmış. Varlığından haberdar olan her insanın fikirlerine saygı gösterdiği, hayatın devamı bâtınin tavsiyeler istediği, mukabillaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle müntesip inançlerini aldıkları bu masal oku hakim insanın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.
Güller de dile gelip daima bir ağızdan deve karşılık vermişler: Sen tenezzül yazar de bir zaman olsun bizi koklamadın. Her hengâm “dikenli güller” niteleyerek hakaret ettin.
Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan yine bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber biz de o maceraya atılalım.
Hay aptal kız hay, demiş, bir kez başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o dakika kimin alımlı çalımlı olduğunu anlardın!
5-6 yaş grubu çocuklarda yapılan bir çalışmada musavver öykü kitaplarının çocuğun duygu tertip yeteneğine olan etkisi açıklıkştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çkırmızıışmada ikisi taharri grubu ve biri bile kontrolör grubu olgunlaşmak üzere üç tıkızlımcı grubu vardır. Tetkik gruplarından birine duygularla dayalı bir mecelle okutulup yanı sıra da İngilizce alfabeyle ilgili çkırmızıışmalar yaptırılırken, öbür muayene grubuna da yeniden duygularla alakadar bir kitap okutulmuş ve nispetle da duygularla alakalı başka bir aktivite yapmış oldurılmıştır.